FORUM FİLBOX
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Çifte Zaman - The Double Hour 19 Eylül, 17:45 - 19:22

+5
moldova
resort
murathan
lerayden
mondeo
9 posters

Çifte Zaman - The Double Hour 19 Eylül, 17:45 - 19:22 Empty Çifte Zaman - The Double Hour 19 Eylül, 17:45 - 19:22

Mesaj tarafından mondeo Cuma Eyl. 04, 2015 10:33 pm

Venedik Film Festivali’nden ödülle dönmüş ve En İyi İtalyan Filmi seçilmiş bir yapım… Sonia (Kseniya Rappoport) oda hizmetçiliği yapan bir göçmendir. Eski polis Guido (Filippo Timi) ise şimdilerde bir villada koruma görevlisidir. Bir tanışma toplantısında bir araya gelen Sonia ile Guido kısa sürede anlaşır ve aralarında bir ilişki başlar. Sonrasında Sonia bir anda kendini yeniden tek başına bulur. Genç kadının hafızasında bir soygun ve cinayetle ilgili bazı görüntüler belirmektedir.
mondeo
mondeo
hoşgelmişsin
hoşgelmişsin

At

Çifte Zaman - The Double Hour 19 Eylül, 17:45 - 19:22 Empty Geri: Çifte Zaman - The Double Hour 19 Eylül, 17:45 - 19:22

Mesaj tarafından lerayden Çarş. Eyl. 30, 2015 1:03 pm

Bu filmin senaryosu iyi ama sonlara doğru biraz fazla kafa karıştırmışlar.buda filmin anlaşılamamasına sebep olmuş.vasatın üstüne çıkamıyor bu durumda.
lerayden
lerayden
Yamak
Yamak

Kedi
Lakap : beyaz kalpak

Çifte Zaman - The Double Hour 19 Eylül, 17:45 - 19:22 Empty Geri: Çifte Zaman - The Double Hour 19 Eylül, 17:45 - 19:22

Mesaj tarafından murathan Çarş. Eyl. 30, 2015 1:15 pm

zaman kaybı kesinlikle… zamanımızın gitmesiyle dünya kurtarmak ne alaka zamanı düzgün kullanmak iyi şeyler yapmak izlemek vsdir. film izlemek boş iş değildir kötü film izlemek zaman kaybıdır…
murathan
murathan
Merhabalar
Merhabalar

Mesaj tarafından resort Çarş. Eyl. 30, 2015 1:22 pm

zamanıma yazık oldu diyenler zamanınız olsaydı dünyayımı kurtaracktınız sanki yine boş işlerle uraşacaktınız

resort
Merhabalar
Merhabalar

Mesaj tarafından moldova Çarş. Eyl. 30, 2015 2:17 pm

ben psikolojik fimlerden hoşlanmadığım için KESİNLİKLE BEĞENMEDİM ,tabi zevk meselesi ama 60.dakikaya kadar bekledim merkla gerilmi hiç bir şey yok balon sadece ,3 verebilirm şizofren insan hikayesi desem yeridir
moldova
moldova
Merhabalar
Merhabalar

Mesaj tarafından yeniceli Çarş. Eyl. 30, 2015 2:32 pm

hayatımda bu kadar saçma bir film izlemedim, Başroldeki kız da çok sinir bozucu. 10/0

yeniceli
hoşgelmişsin
hoşgelmişsin

Ejderha

Mesaj tarafından rejisör Çarş. Eyl. 30, 2015 2:42 pm

güzel bir film, ancak olaylar biraz yavas sürüyor
rejisör
rejisör
Merhabalar
Merhabalar

Mesaj tarafından naturallife Çarş. Eyl. 30, 2015 2:59 pm

Afiste bir festival amblemini görünce benim de beklentilerim farkli oluyor ve eger filmi kötü bulduysam amblemlere tekrar dikkatle bir göz atiyorum ve artik amblemlerin de zaman zaman yaniltici olabildigini düsünüyorum.
Cünki bazen bir festival amblemi, filmin o festivalde “sunuldugundan” öte bir gercegi belgelemiyor.
Örnegin, karsimizdaki filmde herkezin gözüne baticak WINNER yazisi “Venedik Film Festival”´ine ait.
Basroldeki bayan “en iyi bayan oyuncusu” ödülünü kazanmis. O yüzden WINNER-best actress- yazisi dogru.
Yanindaki -best actor- yazisi ise biraz yaniltici olmus, cünki festivalin best actor´i -Colin Firth- secilmisti o sene.
/sadece -italyanlara- verilen bir ödül var, Pasinetti ödülü, filmin erkek oyuncusu bu ödüle laik görülmüs./
Ikinci, daha kücük amblem, “Toronto Film Festival” ine ait. Asil burada basliyor isler karismaya…
Toronto´daki Festival bir –yarisma– degildir. Dolayisiyla filmimiz oraya “katilma” hakkini kazanmistir. Kuskusuz bu da kayda deger, fakat seyirci olarak festivalin amblemini görünce bir ödül kazandigini veya en azindan bir yarisma icerisinde oldugunu düsünebiliriz…Fakat Toronto da yarsima olmadigi gibi, kazanilacak bir ödül de yoktur.
Son amblem ise “New York Lincoln Center”e ait. Burada benzer bir durum söz konusu. Bu kültür merkezi ayni zamanda bir film festivali düzenliyor ve yanisira “Open Roads” adinda -sadece italyan- filmlerine özel bir “tanitim” platform´u sunuyor. Karsimizdaki itaylan filmi de, bu acidan seyircisine sunulmus. Ücüncü amblem aslinda bundan öte birsey belgelemiyor.
Venedik amblemini kast etmiyorum ama diger iki amblemler o yüzden bana biraz göz boyamaca gibi geliyor.
Tabiki bir festivale katilabilmek bile önemlidir, illa ödül kazanmasi da sart degildir. Festival filmleri alisik oldugumuz filmlerden daha sanatsal oldugunu düsündürür. O ayri bir konu ve tabiki sadece ödül kazanmadi diye kötü film anlamina gelmez.
Ama artik bu amblemleri ekleme durumunu tümüyle pazarlama stratejisine dönüstürdüklerini düsünüyorum.
En iyi örnegi de ücüncü amblem.
Film New York Lincoln festivalinde (zaten sadece)”italyan filmlerini tanitan” günlerinde sunuldu diye, afisine o amblemi eklemenin amaci nedir?
Peki ozaman -atiyorum- bizde Türkiyede ödüllendirdigimiz filmleri yurtisinda daha iyi pazarlamak adina, New York ve Berlin´deki türk merkezlerin düzenledigi film günlerinde sunalim, sonra da filmin afisine “orada sunuldu” diye bol bol amblem ekleyelim, sonucta ayni hesap degil mi…
Saka saka, Allah korusun, biz Türkler böyle birsey yapsak- kiyameti koparirlar ! Amblemini eklemek bir yana, bir daha hicbir festivale adim attirmazlar…
Baskalarin pazarlama yetenegin mi övegim, bizimkilerin bu konudaki beceriksizliklerine mi üzeleyim, karar veremedim gitti…
naturallife
naturallife
hoşgelmişsin
hoşgelmişsin

Mesaj tarafından padida Çarş. Eyl. 30, 2015 3:07 pm

izleyicisini düşündüren ve en az iki kere ters köşeye yatırma garantisi verilebileceğim bir film. ama çok durağan. sıkılmamak elde değil. sıradan bir yapım değil kabul… ama o ödülleri nasıl almış? valla cidden insan merak ediyor. sanırım bu avrupalılar değişik bir film çekselerde ödül versek diye bekliyorlarmış. buna denk gelmiş. boş zamanınız çoksa izle-meyin. o kadar çok boş zamanınız yoktur eminim Smile
padida
padida
hoşgelmişsin
hoşgelmişsin

Mesaj tarafından lerayden Perş. Ekim 15, 2015 2:55 pm

Double Trouble
31 Ekim, 21:15 - 22:52 sinema tv aksiyon kanalında
Çifte Bela
lerayden
lerayden
Yamak
Yamak

Kedi
Lakap : beyaz kalpak

- Similar topics